Select Page

El meu nom és Pasqual Navarro, visc a Vilanova i la Geltrú i sóc fisioterapeuta (Núm. de col·legiat 11715) . Sempre he estat vinculat a l’esport, específicament en el bàsquet des que era molt petit. Al llarg dels anys, vaig viure situacions en què jo i els meus companys patiem lesions en els partits o entrenaments. Allà vaig començar a sentir la necessitat de conèixer més l’abordatge i tractament de lesions per a ajudar a la gent, sent aquest l’inici del meu camí com a professional de la salut.

Em vaig graduar en fisioteràpia en l’especialitat esportiva a les Escoles Universitàries Gimbernat (EUG), on vaig poder aprendre les bases de la professió. Més endavant, una vegada acabat els estudis vaig fer el cursos d’Exercici terapèutic per a un millor abordatge del cos a nivell global i així tenir una millor eficiència en la prescripció d’exercicis per als tractaments de lumbàlgies, 

cervicàlgies i lesions en les extremitats superiors i inferiors.

Seguidament, vaig iniciar estudis sobre la base del dolor agut i crònic basats en l’abordatge del sistema nerviosos central i perifèric. Això em facilita l’abordatge de lesions relacionades amb ciàtiques, educació del dolor, alteracions sensitives… que estan molt presents en la clínica de molts pacients. Llavors, em vaig enamorar d’aquest camp d’abordatge i avui dia continuo estudiant de manera autodidacta, formant part d’un dels grans pilars de la meva especialització com a professional en fisioteràpia.

Seguidament, vaig realitzar un Postgrau en Valoració, diagnòstic i tractament en lesions de tota l’Extremitat inferior (maluc, genoll, turmell i peu). Aquests estudis em van facilitar eines per a millorar el tractament de totes les lesions més prevalents del membre inferior, com ara un abordatge específic en afectacions de lligaments creuats, tendinopaties, fasciïtis, problemes de maluc, valoració de la marxa i la trepitjada, problemes musculars…

Més endavant, vaig sentir la necessitat d’aventurar-me en un camp totalment diferent al que estava recorrent. Des de sempre, la mandíbula havia estat com la part del cos oblidada en les formacions que havia realitzat. Per aquesta raó, vaig començar a indagar en l’evidència científica, buscant articles, meta-anàlisi, guies clíniques d’abordatges, a realitzar cursos i anar a congressos com el de València de 2017. 

Aquest últim any, vaig realitzar el Màster Oficial Universitari en Sistema Neuromusculoesquelètic en la Facultat Universitària del Bages (FUB) de Manresa, on ara col·laboro amb ells com a revisor de Treballs de Final de Grau en fisioteràpia. A part, també sóc Tutor de pràctiques clíniques dels alumnes de 4rt any de fisioteràpia de la EUG. D’altra banda, en aquest 2020 he realitzat el curs d’Avaluació ecogràfica del sistema musculoesquelètic i realitzar exploracions més detallades amb ecografia en consulta.

Avui dia, continuo centrant els meus esforços a ser més ben professional i poder donar un millor servei als pacients que el necessitin.